Lijstenmakerij lijstenmaker domeinnaam
novasurfer.nl

Schilderij ophangsystemen
Hoofdpagina | Favorieten | Alle onderwerpen | Statistieken | Meedoen?




  Welke domeinnaam kiezen
Namen verzinnen is een taalkundige ontwerp. Een goede domeinnaam is een zeer belangrijk onderdeel van het totale ontwerp van een website. Een naam speelt een prominente rol wanneer mensen ontdekken, herinneren, denken, praten, zoeken, of naar een website gaan. Het stelt een thema voor de merknaam van een website voordat mensen deze bezoeken, zelfs ook als deze de site voor de eerste keer bezoeken.

Het bedenken van een goede domeinnaam vereist een combinatie van strategie, techniek, ervaring, verbeelding en goede taalkundige creativiteit.

Op het web staan fundamentele adviezen over hoe je de beste domeinnaam kiest, en het is om dat te vermelden zeker waard. De ideale domeinnaam is:
•kort en krachtig,
•pakkend en gedenkwaardig,
•simpel te onthouden
•makkelijk uit te spreken,
•gemakkelijk te spellen,
•niet identiek aan concurrerende domeinnamen,
•geen schending van het handelsmerk van iemand anders.

Dit zijn allemaal goede vuistregels, maar ze missen bijzonderheden. Deze zijn echt criteria die te gebruiken zijn om ideeën voor namen te evalueren nadat je hebt nagedacht over een domeinnam. Om in de eerste plaats tot een naam te komen, moet je weten wat voor soort naam het beste is voor jouw. En voordat je die vraag kunt beantwoorden, moet je twee anderen beantwoorden:

De eerste vraag is eenvoudig: Ben je bereid en in staat om veel geld te besteden aan je domeinnaam? Zo niet, kan je een echt woord voor een “.nl” domeinnaam vergeten, zoals Twitter.com of Ikea.com. Ze zijn allemaal geregistreerd. Als je wel grote koopkracht hebt, is het verstandig om wellicht de beheerder van de domeinnaam die je het liefst zou willen te contacteren. Vraag of het gewenste domein tegen een leuk bod verkocht kan worden, zet er bij voorkeur al in het eerste mailtje een bod bij.

De andere vraag is over de strategische aanpak die je wil gaan uitvoeren: Hoe ben je van plan om verkeer naar je website te krijgen? Het beantwoorden van deze vraag kan je helpen voorkomen dat je een hoop verwarring hebt over voor een goede naam zorgt. Sommige standpunten over deze kwestie spreken rechtstreeks anderen tegen. Bijvoorbeeld Rob Monster, CEO van Monster Venture Partners, is van mening dat google.nl en yahoo.com "louche domeinnamen zijn" en dat podcast.com en slideshow.com groten zijn. Marketing guru Seth Godin raadt echte woorden zoals deze af en praat over het voordeel van unieke verzonnen namen zoals Squidoo.com (dat is zijn bedrijf).

Ik hoop dat dit je al een beetje op weg hebt kunnen helpen. Er zijn naast deze tips nog vele anderen die je zou moeten overwegen voordat je overgaat tot het beslissen van een keuze, zo kan je vooraf een lijst met ideeen maken, verschillende vormen van domeinnamen gebruiken, of een andere TLD kiezen voor meer succes dan dat je met je vorige keuze zou hebben. Voor meer info check:
- Welke domeinnaam kiezen
 

Copyright © 2006 novasurfer.nl

Er staan 31 links op deze pagina.
Laatst aangepast: 09-01-2014